Pek Tabita


  • Pek Tabita Skin Care:
    a)Facial Soap (Sabun Cair)
    b)Smooth Lotion (Toner)
    c)Daily Cream (Cream Pagi)
    d)Night Cream (Cream Malam)
  • Harga: RM430.00 sahaja


FACIAL SOAP
Sabun cair untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran yang melekat serta dapat menegangkan kulit muka. Mengandungi ekstrak betik (papaya), sehingga anda merasa kulit anda lebih cerah. Apabila disimpan di tempat yang bersuhu dingin, facial soap ini kelihatan keluarnya serabut-serabut seperti potongan atau gumpalan betik (papaya). Ini disebabkan oleh refleksi sabun yang dibuat dengan bahan semulajadi. Apabila terjadi penggumpalan tersebut, rendamkan sabun tersebut di dalam gelas yang berisi air panas untuk beberapa minit,  sabun seterusnya akan kembali mencair.

SMOOTH LOTION
Pembersih dan penyegar kulit muka serta leher dapat mengurangkan jerawat dan juga kulit kusam untuk kembali bersih putih serta bersinar. Smooth Lotion berfungsi sebagai pembersih lanjutan bagi kulit anda. Setelah kotoran-kotoran yang terdapat pada permukaan kulit anda disingkirkan oleh facial soap, smooth lotion kemudiannya digunakan untuk membersih kotoran yang  memendap sekian lama di permukaan kulit anda. Dengan menggunakan smooth lotion, kotoran tersebut dapat disingkirkan, sehingga kulit wajah anda kelihatan lebih cerah. Selain itu, smooth lotion juga membantu mengeringkan jerawat pada kulit anda.


Daily & Night Cream

NIGHT CREAM
Cream malam digunakan pada waktu malam bagi memutihkan kulit muka dan leher. Juga digunakan untuk menghilangkan kerutan yang terdapat di sekitar muka dan mengecilkan lubang pori-pori. Night cream mengandungi ekstrak betik (papaya), vitamin A, vitamin C, vitamin E serta benzoyl. Vitamin A sangat ampuh untuk membantu mengeringkan jerawat pada kulit serta menstabilkan struktur lapisan kulit. Vitamin C penting bagi pencerahan kulit dan menjadikan kulit putih melepak. Manakala vitamin E dapat menghaluskan dan meremajakan kulit. Benzoyl adalah unsur kandungan yang dapat mengeringkan jerawat sampai ke lapisan kulit terdalam, memperbaiki struktur dalam kulit, menstabilkan jaringan kandungan lemak yang menyebabkan timbulnya jerawat, ianya juga dapat mengnyah singkirkan jerawat.

DAILY CREAM 
Cream siang dipakai pada pagi sampai petang hari untuk melindungi kulit wajah dari sinar matahari dan dapat menghilangkan flek hitam . Daily cream berfungsi sebagai sunblock SPF 30 yang dapat menjaga kulit dari sinaran matahari yang dapat merosak pigmen kulit  dan menghalang kesan penerapan radikal bebas yang menyebabkan pigmentasi pada kulit (flek-flek dan warna kulit tidak merata) serta warna kulit menjadi kusam.